Hosting Bul ile Hosting Aramaya Son !

HOSTiNG internet, bu günlerde vazgeçilmez bir duruma gelmiştir. interneti güzel oluşturan internetin içeriğidir. internet sitelerinin fonksiyonlu ve insanların hayatlarında kolaylık sağlayacak bir konumda olması da onu çekici bir duruma getirmiştir. Peki bize çekici gelen bu internet siteleri nasıl oluşuyor ve hangi işlemlerden geçerek internette sunuluyor? işte şimdi bu soruların yanıtlarını vereceğim.


internet siteleri, hosting adını verdiğimiz bir sistemden oluşuyor. Peki nedir bu hosting? hosting’in türkçe anlamı; ev sahipliği, barındıran ve barındırma anlamına gelmektedir. Hosting’in işlevi, internete yayınlanmak istenen dokümanların, resimlerin, videoların veya sayfaların internet kullanıcıları nedeni ile erişebilmeleri amacıyla internette web sitesi yayınlanmak için yüzlerce kullanıcıya tıpkı anda 7/24 diri hizmet verebilmektir. bununla birlikte, bir de “Domain” olmaktadır. Domain kelimesinin türkçe karşılığı; piyasa, piyasa adı ve etki sahası anlamına geliyor. Domain, web sitesinin adıdır.

Domain adları hiçbir süre türkçe (ı,ğ,ü,ş,ö,ç) karakterler içermez. Bu harflerin yerine, “i,G,U,S,O,C” harfleri yer alır. Bir de domain adının tescili yapılması durumu olmaktadır. Domain tescili yapabilmek için bir web hosting sunucu barındırma hizmetine ihtiyaç duyulur. Domain kayıt tescili için web hosting’e yükleme ile yapılmaktadır. önce bir domain (tesir endüstrisi) bulup karar vermek gereklidir. Domain ismi bulduktan sonra, müsait olan (.COM, .NET, .ORG, .iNFO, .BiZ yada .akıl tavsiye uzantılar) bir uzantı ile bir web hosting sitesine yüklenir. Bir web hosting firmasından sunucu barındırma hizmeti alınarak, internet sitesine sahip olunur.

Bir web hosting firması sunucu barındırma hizmeti almadan bir web sitesi kurmak ve internette yayınlamak için öteki bir yolu ve alternatifi maalesef yok. Siz de web hostinge sahip olmak istiyorsanız sitemizi detaylı bir biçimde inceleyebilirsiniz. Sitemizde ayrıcalıklı firmaların isimleri mevcut ve o firmalardan bir tanesini tıklarsanız sizi arzuladığınız saatte arayıp sitede yazılan şartlar ile oluşturulacak bir web hosting konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. Daha fazla bekleyip süre kaybetmeyin. iyi günler dilerim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.